FAQ | FLEET ECO

FAQ

Što je uključeno u najam vozila?

Kada tražite cijenu najma morate znati što je uključeno u navedenu cijenu. Potrebe stranaka su različite i trebate biti sigurni da plaćate ono što želite. Ono što je uključeno u FLEET-ovu cijenu biti će prikazano na rezervaciji ili ugovoru o najmu, a to je:

 • Osnovno osiguranje do iznosa franšize (CDW)
 • Zaštita od krađe vozila (TP)

Može li se promijeniti ili otkazati rezervacija?

Nakon što ste obavili rezervaciju, dobit ćete potvrdu s Vašim rezervacijskim brojem. Ako želite ili trebate promijeniti rezervaciju, samo odaberite Promjena ili otkaz rezervacije. Alternativno, s brojem svoje rezervacije kontaktirajte nas na broj telefona +385 (0)1 5532 222 ili na e-mail adresu [email protected]

Želim produljiti rezervaciju vozila

Ako još uvijek niste preuzeli vozilo, rezervaciju možete produljiti preko Interneta. No, u slučaju da ste preuzeli vozilo, kontaktirajte lokalnu poslovnicu u kojoj ste vozilo preuzeli ili rezervacijski centar na broj telefona +385 (0)1 5532 222 ili na e-mail [email protected]

Što je potrebno pri preuzimanju vozila?

Pri preuzimanju vozila dužni ste predočiti svoju:

 • vozačku dozvolu 
 • kreditnu karticu
 • putovnicu ili osobnu iskaznicu

Kako cijena najma uključuje osnovno osiguranje, agent će Vas pitati želite li dodatno osiguranje. Molimo Vas, proučite dio o osiguranjima. Automobil Vam se predaje s punim spremnikom goriva te ste ga dužni s punim spremnikom i vratiti, u protivnom se naplaćuje usluga točenja goriva kao i razlika goriva koje nedostaje u rezervoaru vozila.

Dobit ćete Ugovor o najmu kako biste ga pročitali i potpisali. U njemu su naglašeni svi važni troškovi, kao i osiguranja za koja ste se odlučili.

Pregledat ćete automobil kako biste ustanovili u kakvom stanju preuzimate vozilo i potpisom to potvrđujete. Taj je postupak nužan za utvrđivanje eventualne štete tijekom Vašeg najma.

Nakon toga dobit ćete ključeve automobila, kopiju Ugovora o najmu i formular o stanju automobila.

Mogu li putovati van granica zemlje u kojoj je vozilo rezervirano?

Naravno, možete putovati van granica Hrvatske uz dodatnu naplatu. Pokrivene su sve europske zemlje. 
za dodatne informacije  kontaktirajte nas na broj telefona +385 (0)1 5532 222 ili na e-mail adresu [email protected].

 Može li se FLEET rent-a-car vozilo ostaviti u inozemstvu?

Može prema posebnom zahtjevu, za dodatne informacije kontaktirajte nas na broj telefona +385 (0)1 5532 222 ili na e-mail adresu [email protected]
 
Koja dodatna oprema i usluge su dostupni, te kako se plaćaju?

 • Dodatan vozač, naplaćuje se tijekom cijele godine - 66,94 HRK dnevno 
 • Mladi vozač (18 – 20 godina) / stariji vozač (71 – 80 godina) – 76,50 HRK dnevno (maksimalno 7650,00 HRK  po najmu)
 • Zahtjev za diesel vozilom – 191,25 HRK po najmu
 • Otkup punog tanka goriva – 11,48 HRK po litri goriva
 • Dostava ili preuzimanje vozila na određenoj lokaciji (15 km unutar lokacije poslovnice) – 334,69 HRK 
 • Naknada za vraćanje vozila u drugu poslovnicu - naplata ovisno o uvjetima najma
 • Preuzimanje i vraćanje vozila van radnog vremena – 286,87 HRK do 23:00, 382,50 HRK nakon 23:00
 • Naknada za prelazak granice (obavezno ukoliko se vozilom domaće registracije putuje u inozemstvo) – naplata ovisno o uvjetima najma
 • Osiguranje za putovanje trajektom – naplata ovisno o uvjetima najma
 • GPS navigacija – 66,94 HRK (maksimalno 669,38 HRK), u vremenskom periodu 15.06. – 15.09. / 47,81 HRK (maksimalno 478,10 HRK) tijekom ostatka godine
 • WiFi uređaj – 57,38 HRK po danu najma
 • Dječja sjedalica – 57,38 HRK (maksimalno 573,75 HRK)

Za dodatnu opremu plaćate u poslovnici u kojoj vraćate vozilo. Ako ste dodatnu opremu odabrali prilikom rezervacije automobila, cijena je već uračunata u najam i uključena je u predujam koji pokrivate kreditnom karticom. U slučaju naknadne odluke za dodatnom opremom, cijena iste bit će Vam obračunata u poslovnici u kojoj preuzimate vozilo.
Naglašavamo da ove cijene dodatne opreme i usluga vrijede isključivo za rezervacije napravljene na našoj WEB stranici: www.fleet-rent.com.

Dodatni troškovi

Troškovi koji se naknadno mogu pojaviti na Vašem ugovoru ovise o Vama, a to su

 1. Usluga točenja goriva:
  Pravilo jest da vozilo dobijete s punim spremnikom i u takvom ga stanju trebate i vratiti, ako iz nekog razloga to niste učinili, mi ćemo Vam tu uslugu naplatiti 286,88 HRK, kao i razliku između preuzetog i vraćenog goriva u iznosu od 19,13 HRK po litri goriva.

 2. Kašnjenje kod vraćanja vozila naplaćuje se po slijedećim pravilima:
  • 0-60 min = ne naplaćuje se
  • 2h – 5h = 1/5 dnevne cijene po satu
  • 5h ili više = dodatan dan

  Naglašavamo da ovi uvjeti vrijede isključivo za rezervacije napravljene na našoj WEB stranici: www.fleet-rent.com.

 3. Prekršajne i parkirne kazne:
  Najmoprimac snosi sve troškove prometnih prekršaja i kazni. Ako najmoprimac ne podmiri troškove prometnih prekršaja i kazni za vrijeme trajanja najma, FLEET će snositi troškove te ih naknadno naplatiti najmoprimcu uz dodatne administrativne troškove.

Sudionik sam prometne nesreće

O postupku u slučaju prometne nesreće možete saznati na stranici MUP-a www.mup.hr/58.aspx, no ukratko postupak je ovakav; sudionik u prometnoj nesreći u kojoj je netko izgubio život ili je ozlijeđen ili je nastala veća materijalna šteta, dužan je:

 • ostati na mjestu prometne nesreće, s tim što se može privremeno udaljiti samo radi pružanja pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći ili ako mu je samome potrebna liječnička pomoć, odnosno radi obavještavanja policije,
 • poduzeti sve što je u njegovoj moći da se otklone nove opasnosti koje mogu nastati na mjestu prometne nesreće i da se omogući normalan tijek prometa te nastojati da se ne mijenja stanje na mjestu nesreće i da se sačuvaju postojeći tragovi, uz uvjet da poduzimanje tih mjera ne ugrožava sigurnost prometa,
 • o prometnoj nesreći obavijestiti najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju i vratiti se na mjesto prometne nesreće i pričekati dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid.
 • odmah obavijestiti Fleet rent-a-car na broj telefona +385 (0)1 5532 222 ili najbližu poslovnicu, za daljnje upute

POLICIJSKO IZVJEŠĆE JE OBAVEZNO!

Izgubi-o/-la sam konfirmaciju o rezervaciji (voucher)

Nazovite nas u što kraćem vremenskom periodu na broj telefona +385 (0)1 5532 222 kako bismo Vam pomogli.

Moj let kasni ili je odgođen

Ako Vaš let kasni, a pružili ste nam informacije o istom, djelatnici poslovnice u kojoj ste trebali preuzeti vozilo bit će u mogućnosti to pratiti. No, u svakom Vam slučaju savjetujemo da kontaktirate poslovnicu kako biste nas informirali o svojoj situaciji. Ako je let otkazan, kontaktirajte nas u što kraćem vremenskom periodu kako bismo vozilo mogli otkazati.

Što ako je poslovnica zatvorena u vrijeme kada želim preuzeti vozilo?

Moguće je preuzeti vozilo van radnog vremena poslovnice uz nadoplatu koja iznosi 279,00 kn do 23:00, 372,00 kn nakon 23:00. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na broj telefona +385 (0)1 5532 222 ili na e-mail adresu [email protected]

Treba li navesti broj leta u rezervaciji?

Kada navedete broj leta u rezervaciji to nam omogućava uvid u vrijeme Vašeg dolaska i bit ćemo u mogućnosti provjeriti zakašnjenja letova. Bez ove informacije mogli bismo pretpostaviti da se nećete pojaviti i iznajmiti vozilo drugoj osobi.

Postoji li dobna granica za rezervaciju vozila?

Postoji. Minimalna dobna granica je 21 godinu, maksimalna 70 godina. Ukoliko imate 18 - 20 / 71 - 80 godina vozilo je moguće unajmiti uz dodatnu naplatu od 76,50 HRK po danu najma, maksimalno 765,00 HRK po najmu.

Jesu li kilometri uvijek neograničeni?

Nisu. Kilometraža varira ovisno o trenutnoj aktivnoj promotivnoj ponudi. Za dodatne informacije kontaktirajte nas na broj telefona +385 (0)1 5532 222 ili na e-mail adresu [email protected].