Hrvatska obala, osim čistog i bistrog mora nudi i raznovrsne plaže. Jadran koji obiluje brojnim otocima, uvalama i grebenima skriva uglavnom kamene, šljunčane i pješčane plaže.
Hotelska naselja su uglavnom smještena na obali sa uređenim plažama, često kamenitim ili šljunčanim, dok je pješčanih plaža manji broj.
Hladovinu na plažama pružit će vam borovi koji su karakteristični za ovaj dio Mediterana. Neke plaže dodatno su uređene raznovrsnim ponudama, toboganima za djecu, terenima za odbojku na pijesku, te kafićima i restoranima uz plažu.
Plaža ima zaista mnogo, a brojni otoci i njihove uvalice skrivaju još neotkrivene plaže, udaljene od civilizacije i turističkih gužvi.

Svatko može pronaći plažu po vlastitom ukusu, no mi ćemo Vam pomoći i predstaviti neke najpoznatije:

1. ZATON
Zaton: Plava zastava i ove godine krasi našu plažu.

2. BIOGRAD
Soline je smješten u hladu guste borove šume, uz samu pješčanu i šljunčanu plažu.

3. NOVALJA
Zrće je najljepša i najatraktivnija plaža u Novalji. Na plaži se mogu koristiti razni sportsko rekreativni i zabavni sadržaji.

4. MURTER
Slanica je kupalište s idiličnom pješčanom plažom, naročito draga ljubiteljima picigina.

5. BIBINJE
Bibinjske uvale odlikuju se lijepim i prostranim plazama koje predstavljaju najznačajniju atrakciju i najvredniji element bibinjske turističke ponude.

6. BOL
Zlatni Rat, plaža koja mjenja oblik, jedna je od najvećih i najljepših prirodnih atrakcija Jadrana.

7. MAKARSKA
Makarska: grad prepoznatljiv po pješčanih i šljunčanih plaža.

8. SPLIT
Plaža na Bačvicama je kultno piciginsko igralište na kojemu se svake godine održava "Svjetsko prvenstvo u piciginu".

9. HVAR
Pakleni: Razigrana niska šumovitih otočića uronjenih u bistro, azurno more, nekoliko kupališta, izletišta, te bezbroj malih skrovitih žala, prelijepih pustih uvala.

10. DUBROVNIK
Uvijek toplo i čisto more, te pogled na pučinu, drevne gradske zidine i otok Lokrum aduti su koji na Banje privlače ljude iz doslovce cijelog svijeta.