Zračna luka Pula

Pula airport rent a car Fleet

Zračna luka Pula je strateški je smještena u prekrasnoj Istri, najvećem poluotoku u Jadranskom moru. Njegova zapanjujući obala, netaknuta priroda i izvrsnu vrijednost za novac čine Istru rijetkom ruralnom oazom u Mediteranu. Zračna luka pruža usluge prihvata i otpreme raznih zrakoplova, od malih zrakoplova do Boeinga 747. 

Može smjestiti dolazak i odlazak do 10 zrakoplova i 5.000 putnika u isto vrijeme, pa do 10.000 pod vršnim opterećenjem. Presjek redovnih i charter letova je 85 do 90% međunarodnih i 10 do 15% domaćih. Zrakoplovne kompanije pokazuju interes u regiji, što ukazuje da Istra ima potencijal za alternativu uobičajenim europskim zračnim lukama. Niskobudžetni prijevoznici koristeći našu zračnu luku, napravili su veliki utjecaj na tržište te pokazuju dobar potencijal rasta (http://www.airport-pula.hr/).

Zračna luka Zadar 

Zračna luka Zadar  - FLEET rent a car

Zračna luka Zadar jedna je od najznačajnijih hrvatskih zračnih luka, smještena u samom srcu Jadranske obale. Od Zadra je udaljena svega 5 km, a opslužuje šire područje sjeverne Dalmacije i Like. 

S obzirom na izvrsnu geografsku poziciju i blagu mediteransku klimu, upravo je zadarska zračna luka idealna polazna i odredišna točka domaćim i inozemnim gostima. Naime, Zračna luka Zadar omogućuje brz pristup jednom od preko tisuću hrvatskih otoka, kao i brojnim prirodnim i kulturnim znamenitostima u neposrednom okruženju. 

Osim što je prepoznato kao nautički raj, zadarsko područje obuhvaća čak četiri nacionalna parka (Paklenica, Plitvička jezera, Krka i Kornati) te tri parka prirode (Vransko jezero, Telašćica i Sjeverni Velebit), kao i svjetski poznate ljetne festivale. Također, izvrsno je povezana i s ostalim hrvatskim gradovima budući da se autocesta A1 nalazi samo 2 km od zračne luke. 

Činjenica da Zračna luka Zadar ima dvije uzletno-slijetne staze dužine 2.000 m i 2.500 m jedna je od njenih najznačajnijih prednosti, a omogućuje prihvat i otpremu zrakoplova po svim vremenskim uvjetima. Strateška suradnja s niskotarifnim avioprijevoznicima zadarskoj zračnoj luci omogućila je ostvarenje značajnog povećanja prometa unutar posljednjih desetak godina te ju pozicinirala kao prepoznatljivu polaznu i odredišnu destinaciju kako inozemnih, tako i domaćih gostiju. (www.zadar-airport.hr)